“Bana ne yediğini söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.”

 

Anthelme Brillat-Savarin (Fransız gastronomi yazarı)

 

Organik bir yapı olan insan bedeninin temel girdisi yiyecektir. Yiyecekler kimyasal özellikleriyle fizyolojik ve zihinsel yapıda farklı etkiler gösterir. Yüksek enerji veren gıdalar yeterince besleyici olmadığı gibi, besleyici bazı gıdalar da bedeni ağırlaştırabilir. Gelişim döneminde beslenmenin önemini siz anne babaların bizden iyi bildiğine eminiz.

TAC’de yemek hizmeti uzun yıllardır  SOFRA Grubu’nun “Multi-Hizmetler Şirketi” Eurest Services  tarafından sağlanmaktadır.Aylık yemek mönüsü, her sınıftan bir temsilcinin ve görevli öğretmenlerin katıldığı Yemek Komite toplantılarında belirlenir. Hazırlanan mönü, yetkili diyetisyen tarafından incelenerek onaylanır. Her mönüde salata büfesiyle birlikte dört çeşit yemek bulunur. Yemekhanede yatılı öğrenciler için ayrıca kahvaltı ve akşam yemeği servis yapılır. İsteyen her öğrenci, bir dönem veya bir yıl için kayıt yaptırarak yemek hizmetlerinden faydalanır.

Öğrenciler yemeklerini kafeteryada ya da öğrenci kantininde yiyebilirler. Her iki mutfağın hijyen standartlarına uygunluğu düzenli olarak Okul Aile Birliği ile birlikte tarafımızdan denetlenir. Kafeterya sadece öğle yemeklerinde açık olmakla birlikte, kantin öğrencilere sabah ve öğleden sonra ara öğünlerin yanı sıra öğle yemeklerine de seçenek oluşturur. Kantin hafta içi 08.00-17.00 arası servise açıktır.
Yemek ücreti okul ücretine dahil değildir. Öğrenciler daha önceden diledikleri miktarda yükleme yapmak suretiyle yemek kartlarıyla ödeme yaparlar.