“İyiliği tanımak, tanımlamaktan kolaydır.”

W.H. Auden (İngiliz Şair)

130 yıldır toplum liderleri yetiştirmeyi hedef almış Tarsus Amerikan Koleji, bu bilinci öğrencilerine çok erken yaşlardan aşılamaktadır. Toplumuna hizmet etmeyi benimsemiş öğrencilerimiz geleceğin liderleri olarak başarılar kazanmaktadır. Tarsus Amerikan Koleji’nde Toplum Hizmetlerinin başlangıcı okulun kurulduğu günlere uzanır. 130 yıl önce Çukurova’da aklı ve yüreği aydınlık nesiller yetiştirmek için yola çıkan bir grup iyiliksever, bilginin ışığının sadece okulu değil çevresini de aydınlatmasını ister. O günden bugüne Toplum Hizmetleri, okulun köklü geleneklerinden biri olarak her geçen yıl değişik projelerle ve gittikçe de artan bir katılım ile sürdürülür.

TAC, bugünün insanının ve gelecek nesillerin haklarının korunması, ülkenin ve insanlığın geliştirilmesi için kişilik haklarına saygılı, yetenekli, eğitimli, ülkeye ve insanlığa hizmet inancıyla donatılmış, dengeli bireyler yetiştirilmesi gereğine inanır. Bu nedenle, içinde yaşadığı topluma fayda sağlayacak gönüllü faaliyetleri özendirir. Ülkemizde kırsal gelişim konusunda önemli katkılar sağlamış olan Türkiye Kalkınma Vakfı’nın kuruluşuna da bir TAC mezununun, Altan Ünver’in, okuldaki sosyal faaliyetlerin bir uzantısı olarak öncülük etmiş olması bu konuda güzel bir örnektir.

TAC öğrencileri okul yılı boyunca en az 20 saatlerini Toplum Hizmeti ile geçirir. Okulumuzda her bir akademik departman toplum hizmeti projesi sorumluluğunu alır. Bu komitelere katılan öğrenciler, en az bir öğretmen rehberliğinde çalışmak istedikleri alanı belirleyip, keşif gezisi, projenin duyurulması, kaynak yaratma ve organizasyon olmak üzere hedefledikleri sonucu alana kadar sıkı bir çalışma gerçekleştirirler.

Akademik yıl boyunca toplum hizmeti çalışmalarımızın sayısı artmakta ve yeniden şekillenmektedir.

2017-2018 akademik yılında toplum hizmeti aktivitelerinde yer alan öğrenci sayımız 250’yi geçmiştir.

2018-2019 Toplum Hizmeti çalışmalarımızdan bazıları:

1.       Hasan Karamehmet İlkokulu 3 ve 4. sınıf öğrencilerine Spor, Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe,

İngilizce, Akıl Oyunları ve dans kursları  gibi 10 farklı alanda akademik destek sağlamak,

2.       Tarsus’un çeşitli köy okullarına Gezici Kütüphane seferleri düzenlemek ve buralardaki çocuklara

İngilizce dersleri vermek,

3.       Tarsus ve Mersin Hayvan Barınaklarına yem desteğinde bulunmak,

4.        Kelahmet Köyü, Kaleburcu Köyü ve Kanberhöyüğü Köyleriyle kardeş Okul projeleri

6.        Tarsus ZİÇEV Makbule Ölçen Okulu’nu destekleme projesi,

7.        Hastanelerin Onkoloji Bölümlerinde yatan çocuk hastalarla ilgilenme projesi,

8.        Huzurevi ve Yaşlı Yaşam Merkezlerinde yaşlı insanlarla paylaşımda bulunmak;

10.      Kadın Sığınma Evlerindeki kadınları destekleme projesi,

11.     Kaleburcu Köyü ile STEM ve MAKERS çalıştayları yapmak