‘’Çocuk Koruma Politikası’’ Personel Sunumu

Çocuklara ve gençlere güvenli öğrenme ortamları sağlamak tüm eğitim kurumlarının sorumlulukları arasındadır. Bu kapsamda eğitimcilerin “çocuğun üstün yararı” ilkesine uygun olarak okul ortamında sağlanması gereken koruyucu, önleyici ve gerektiğinde müdahale içeren programları uygulayabilmesi gerekmektedir.

Okulumuzun bağlı olduğu Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), çocuk koruma alanıyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla Çocuk Koruma Sosyal Sorumluluk Projesi yürütüyor. Proje kapsamında SEV’e bağlı 7 okulda, en üst aşamadaki yöneticiden öğretmenine, temizlik görevlisinden velilerine tüm kesimlere eğitimler verilmekte, seminerler düzenlenmektedir.

TAC olarak biz de bağlı olduğumuz Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın önderliğinde, TAC Çocuk Koruma Politikası (ÇKP) kapsamında çalışmalar yapıyoruz.

TAC Çocuk Koruma Politikası, her eğitim ve öğretim yılı başında güncellenen ÇKP Komitesi tarafından diğer SEV Okulları ve Vakıf ile eşgüdüm içerisinde yürütülmektedir. Bu komitelerin çalışmaları sonunda oluşturulan TAC Çocuk Koruma Politikasının öğrenci, öğretmen ve diğer kaynaklara aktarılması amacıyla farkındalık kazandırma çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Okulumuzda her yıl, öğrencilerimizin okuldaki eğitim hayatına dâhil olan tüm yetişkinler için Çocuk Koruma Protokolü hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında, 5 Ekim 2022 Çarşamba günü, Paşam Turizm lise servis kaptanlarına yönelik olarak PDR Bölüm Başkanı Dr. İlker Kaba ve Bölüm Başkan Yardımcısı, Uzm. Psikolog Suna Babalıklı tarafından “TAC Çocuk Koruma Politikası” sunumu gerçekleştirilmiştir. Sunumda; Çocuk İhmal ve İstismarı, SEV Çocuk Koruma Politikası, Çocuk Koruma Politikasında İzlenecek Adımlar anlatılmış ve TAC Çocuk Koruma Ekibi tanıtılmıştır. İnsan Kaynakları Yöneticisi Gözde Kıstak, “Tüm çalışanlarımızın, bunun bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir. Her birinizin bu bilinçle hareket etmeniz gerektiğini bildiğinizden eminiz” sözleriyle sunum tamamlanmıştır.