Satırlar Arası Adalet

İşleneceğini Herkesin Bildiği Bir Cinayetin Öyküsü”

11 Ekim 2022 Salı günü, 10-E IB sınıfı öğrencilerimiz Türk Dili ve Edebiyatı dersinde “Kırmızı Pazartesi” kitabı üzerine, “Mahkeme” öğretim tekniğini kullanarak kitap içerisinde gözden kaçmış olabilecek önemli detayları daha anlaşılır hale getirme çalışmaları yaptılar. Yazarın kitapta okuyucuyu düşündürmeyi de amaçlayarak açıklamadığı, Santiago Nasar’ın suçu işleyip işlememesi durumundan da ortaya çıkan, ikiz kardeşlerin suçluluk seviyesi üzerine kurulan mahkemede; ikizler, jüri ve hakim tarafından suçlu bulunarak, ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Yaratıcılıklarını kullanarak rollerine uygun giyinen öğrenciler, aynı zamanda karakterlerin rollerine bürünmeyi de başarılı bir şekilde sergilediler. Okuyucunun kitap hakkında düşünmesini hedefleyen bu çalışma, aynı zamanda öğenciye sosyal, özyönetim, iletişim, araştırma becerilerini geliştirme yönününde de oldukça katkı sağladı.

Sergiledikleri başarılı performanlarıyla bizlere bir kez daha TAC’li olmanın ayrıcalığını hissetme fırsatı sağlayan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.