TAC Öğrencilerinin Köy Okulundaki Kardeşleriyle Buluşması

134 yıldır toplum liderleri yetiştirmeyi hedeflemiş Tarsus Amerikan Koleji, bu bilinci öğrencilerine çok erken yaşlardan aşılamaktadır. Toplumuna hizmet etmeyi benimsemiş öğrencilerimiz geleceğin liderleri olarak başarılar kazanmaktadır. Tarsus Amerikan Kolejinde toplum hizmetlerinin başlangıcı okulun kurulduğu yıllara uzanır.

TAC; bugünün insanının ve gelecek nesillerin haklarının korunması, ülkenin ve insanlığın geliştirilmesi için yetenekli, eğitimli, kişilik haklarına saygılı, ülkeye ve insanlığa hizmet inancıyla donatılmış, dengeli bireyler yetiştirilmesi gereğine inanır. Bu nedenle, içinde yaşadığı topluma fayda sağlayacak gönüllü faaliyetleri özendirir.

Akademik yıl boyunca toplum hizmeti çalışmalarımızın sayısı artmakta ve yeniden şekillenmektedir.

Öğrencilerimiz bu yıl her cumartesi sabahı gerçekleştirilmesi planlanan ‘’Köy Okulu Ziyaretleri’’nin ilkini 15 Ekim tarihinde gerçekleştirdiler. Köy okulundaki kardeşleri için kitap okuma alışkanlığı edinmelerini amaçlayan kitap okuma etkinliğinin yanı sıra eğitsel faaliyetlerde de bulundular.

Toplum hizmeti projeleriyle hayatlara dokunmayı sürdürmeye devam edecek olan öğrencilerimizle gurur duyuyor, kendilerini kutluyoruz.