TAC IB CAS Öğrencileri Ormanlık Alanı Temizlerken Tarsus’un Mistik Tarihine de Tanıklık Ettiler.

TAC IB CAS öğrencileri, 9000 yıllık tarihi içinde barındıran Gözlükule Höyüğü temizleme çalışmalarını bu yılda gerçekleştirdi.

Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı ve aynı zamanda Gözlükule Höyüğü Kazı Çalışmaları Başkanı Profesör Aslı Özyar ile birlikte, aynı üniversitede görevli Dr. Paolo Maranzana hocalarımız, yaklaşık 22 yıldır devam eden kazı çalışmalarıyla ilgili bilgileri, Tarsus’un gizemli tarihine yolculuk yapan öğrencilerimizle paylaştılar.

Arkeolojinin küresel bağlamdaki yeri hakkında bilgi alan öğrencilerimiz, saha temizliği etkinliğini bu yıl daha farklı bir bakış açısıyla gerçekleştirdiler. Profesör Özyar’ın öğrencilere yaptığı konuşmasında, arkeologların da aslında çöp topladığını ama bu çöplerden bilim ürettiklerine dikkat çekti. IB CAS Öğrencilerine “çöp: bir konsepttir” ödevi veren hocamız, arkeoloji biliminin gerçeklik ve fantezi arasındaki bağı konusuna da değindi.

Yaşadıkları topluma sahip çıkarak farkındalık yaratan öğrencilerimiz, ormanlık alanın temiz olmasına katkıda bulunmanın verdiği huzur eşliğinde görevlerini tamamladılar.  Bu projede yer alan öğrencilerimize teşekkür ediyor ve toplum hizmetine öncülük eden öğretmenlerimize saygılarımızı sunuyoruz.