TAC Öğrencileri Uluslararası Bilgi Yarışması’nda Büyük Başarılara İmza Attılar

11 IB öğrencilerimizden 7 öğrencinin katıldığı Rusya merkezli Urfodu yarışmasına katılan Cem Sağlam, Cenk Sağlam, Naz Kurtuluş, Alpartun Günhan, Yağmur Serin, Benan Güneş ve Melis Ata yarışmanın ilk etabını geçmeyi başardılar.

Cem İngilizce, Almanca, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik; Cenk İngilizce, Almanca, Biyoloji, Kimya ve Matematik; Naz Biyoloji, Kimya, Matematik; Alpartun Fizik ve İngilizce; Yağmur Serin İngilizce, Fizik ve Matematik; Benan ve Melis ise Biyoloji alanındaki yarışmalara katıldılar ve 1. etapta katıldıkları tüm branşlarda başarılı olarak final etabına katılmaya hak kazandılar.

Urfodu Yarışması, Rusya tarafından düzenlenen ve Rusya’nın kardeş ülkelerinden Belarus, Kazakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkiye’deki 5. ve 11. sınıf arasındaki öğrencilerin Biyoloji, Kimya, İngilizce, Fransızca, Coğrafya, Almanca, Matematik ve Fizik branşlarında katılabileceği uluslararası bir yarışma olup iki etaptan oluşmaktadır. Birinci etap web sitesi üzerinden online olarak, ikinci etap ise isteğe bağlı olarak uluslararası test merkezinde ya da online gerçekleşmekte. Birinci etapta başarılı olan öğrenciler ikinci etaba katılmaya hak kazandılar.

Bu üstün başarılarından dolayı öğrencilerimizle gurur duyuyor, yarışmanın 2.etabında başarılarının devamını diliyoruz.