Fen Derslerinde Deneyler Hız Kesmeden Devam Ediyor

Serbest düşme ivmesinin belirlenmesi

10 IB HL sınıfı öğrencileri fizik deneyinde Photogate sensör ve logger pro 3 programı kullanılarak bir cismin belirli seviyelerde ki düşüş ivmesini hesapladılar.

Fotosentetik pigmentlerin kromatografi ile ayrılması

10 IB ve 11 IB sınıfı öğrencileriyle birlikte biyoloji dersinde ıspanak yaprağının aseton çözücüsü içerisinde ekstre işlemi yapılarak, yaprağın içerisinde ki pigmentlerin kromatografi kağıdı kullanarak ayrıştırılması sağlandı. Pigmentler ışığın farklı dalga boyu aralıklarını emdikleri için deneyde farklı renkler gözlemlendi.

12 IB sınıfları, Kimya laboratuvarında Asit-baz deneyleri kapsamında, zayıf ve kuvvetli asitlerdeki iletkenlik farkını “conductivity probe” ile, Ph değerlerini “pH probe” ve “pH kağıdı” ile belirleme çalışmaları yaptılar. Bunun yanı sıra, güçlü ve zayıf asitlerle magnezyum reaksiyonunu gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz, metallerle, zayıf asit ve kuvvetli asit kullanımının farkıyla açığa çıkan gaz kabarcıklarını inceleyerek daha iyi gözlemle şansı elde ettiler.