Tarsus Amerikan Koleji öğrencileri, parçacık fiziğinin gizemlerini çözmeye adanmış keyifli bir gün yaşadı. Uluslararası CERN Masterclass etkinliği, 22 Şubat Perşembe günü, SEV Genel Müdürü Prof. Dr. Güray Erkol, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bora Işıldak, Celal Bayar Üniversitesi'nden Doç. Dr. Alper Hayreter ve Bursa Teknik Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Dağ'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu yıl yirmincisi düzenlenen Uluslararası CERN Masterclass etkinliğine, her yıl 60'tan fazla ülkeden 13.000'den fazla lise öğrencisi, parçacık fiziğinin gizemlerini çözmek için bir günlüğüne, aktif bilim insanlarının verdiği dersler ile madde ve kuvvetlerin temelindeki araştırma konuları ve yöntemleri hakkında fikir verirken, öğrencilerin parçacık fiziği deneylerinden elde edilen gerçek veriler üzerinde ölçümler yapmalarını sağlıyor.

Tarsus Amerikan Koleji öğrencileri, gün boyunca değerli akademisyenlerin rehberliğinde çeşitli derslere katılarak parçacık fiziğinin derinliklerine indiler. Bu etkinlikler arasında, gerçek verilere dayalı ölçümler yapma fırsatı da buldular. Etkinliğin sonunda, uluslararası bir araştırma işbirliği havasında, katılımcılar sonuçlarını tartışmak ve birleştirmek için bir video konferans ile CERN'e bağlandı.

Etkinliğe, 11. Sınıf IB ve Ulusal gruplarını temsil eden öğrenciler ile Fizik öğretmenleri katıldı. Öğrenciler, parçacık fiziğinin karmaşıklıklarını anlamak ve çözmek için verimli bir gün geçirdi.

Uluslararası CERN Masterclass 2024, 15 Şubat - 27 Mart tarihleri arasında düzenleniyor. Bu önemli etkinlik, genç zihinleri bilim ve keşifle buluşturarak geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye katkı sağlıyor.