18 Mart Çanakkale Deniz Savaşları Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıl dönümünü TAC ailesi olarak minnet ve saygıyla andık. Bundan tam 109 yıl önce bu ülke için bedenlerini ve benliklerini ortaya koyan yüz binlerce şehidimizi andığımız programımız, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Okul Müdürümüzün konuşmalarıyla devam etti. “Aşkın Dili” adlı drama performansından sonra Mustafa Kemal Atatürk ile Dimitrina’yı vals gösterisiyle canlandıran öğrencilerimizin ardından, on beş yaşında olan öğrencilerimizin annelerinden dinledik “Hey On Beşli” türküsünün arkasındaki hüzünlü hissi.

Çanakkale sadece bizlere değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “artık bizim evlatlarımız” olan Anzak askerlerine de ebedi bir mekân olmuştur. Bugün, Çanakkale’de yakınlarını yitiren Avustralyalı asker John Lambert’in Avustralya’dan bizler için özel olarak gönderdiği mesajını dinlerken Atatürk’ün barış vurgusunun ne denli önemli olduğunu bir kez daha anladık.  Lambert’in ardından törenimiz, ECHO müzik grubumuzun seslendirdiği “Uzun İnce Bir Yoldayım” ve “Deniz Üstü Köpürür” türküleriyle sona erdi.

Biz TAC ailesi olarak biliyoruz ki Cumhuriyet’e giden yolda büyük bir kazanım olan Çanakkale Zaferi, 20. yüzyılın mazlum milletlerine örnek olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve “yurtta barış, dünyada barış” meşalesinin hiç sönmeyeceği bir başlangıcın ilk adımıdır. Saygı, özlem ve minnetle!..