TAC Yurtiçi Üniversite Danışmanlığı

YKS / TYT-AYT ve YDT’de başarı, dolayısıyla iyi bir üniversite ve bölüme yerleşebilmek, iyi bir hazırlık sürecinin yanı sıra, sınavların teknik ve içerik olarak çok iyi analiz edilmesine de bağlıdır.

Okulumuzda, öğrencilerimizin YKS / TYT-AYT ve YDT’de en üst seviyede puanlar alabilmeleri ve başarı sıralarını yakalayabilmeleri için bir dizi akademik çalışma yapılır. Ders içi TYT-AYT ve YDT tekrarları, örnek soru çözümleri, konu kavrama ve tarama testleri ve deneme sınavı gibi uygulamaları içeren bu çalışmalarla öğrencilerimizi YKS sistemi konusunda bilinçlendirmeyi ve kapasitelerini maksimum seviyede kullanmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.

YKS / TYT-AYT ve YDT’de başarının, akademik çalışmalar yanında ve iyi bir hazırlık sürecinin yanı sıra, sınavların teknik ve içerik olarak çok iyi analiz edilmesine de bağlı olduğunu biliyoruz. Bu amaçla okulumuzda, öğrenci ve velilerimize YKS / TYT-AYT ve YDT sistemi içinde, sınavda başarı, motivasyon, sınav kaygısını yenme, en doğru üniversite ve bölüm seçimi gibi bir dizi mesleki danışmanlık hizmeti içeren Yurtiçi Üniversite Danışmanlık Birimi kurulmuştur.

Yurtiçi Üniversite Danışmanlık Birimi, Rehberlik Servisimiz ile koordineli ve TAC Üniversite Hazırlık Birimi çatısı altında hizmet verecektir.

Yurtiçi Üniversite Danışmanlık Ofisimiz:

Eda Betül Şahin

Yurtiçi Üniversite Danışmanı

esahin@tac.k12.tr

Yurtiçi Üniversite Danışmanlık Birimi çalışmalarımız:

• Sınav içeriği, puan analizleri, sınav taktikleri, tercihler ve meslek seçimi konularında konferanslar
  • Verimli sınav hazırlığı, motivasyon, zaman yönetimi gibi konularda dersler ve grup çalışmaları
  • Lise son sınıf öğrencilerimizin YKS / TYT-AYT ve YDT’ye yönelik akademik hazırlık çalışmalarının yakın ve sıkı bir şekilde izlencesi
  • Okul içi uygulanan deneme sınavları sonuçlarına göre öğrencilerin konu ve kazanım bazlı eksiklerinin saptanması
  •  Eksiklerin tamamlanması için öğrencilerle görüşmeler
  • Öğrencilerin aldığı dış destek kurumlarının yaptığı sınavlarda aldıkları sonuçların izlencesi
  • YKS başvurularının eksiksiz yapılmasının sağlanması
  • Üniversite ve bölüm hedeflerinin doğru oluşturulması konusunda danışmanlık
  • Her deneme sınavında hedef üniversite ve bölüme yakınlık izlencesi
  • Üniversite ve bölüm tercihlerinin doğru oluşturulması konusunda birebir danışmanlık
  • Tercihlerin bilgisayarlara eksiksiz girişlerinin yapılmasının sağlanması
  • YKS / TYT-AYT ve YDT sistemi hakkında, öğrenci, veli ve öğretmenlerimize bireysel danışmanlık hizmeti

YKS 2020 - Üniversitelere ve Fakültelere göre dağılımı görmek için lütfen tıklayınız.