Hazırlık Sınıfına Kayıtta Mali Destek Bursu

TarsusAmerikan Lisesi Hazırlık sınıfında başvuranların çeşitli oranlarda Mali Destek Bursu verilmektedir. Okulun burs bütçesi çerçevesinde değerlendirmeler yapılarak Mali Destek Bursu oranı belirlenmektedir. Öğrencinin kesin kayıt hakkı kazanması durumunda, tahsis edilen bursun oranı kesin kayıt gününden önce velisine bildirilmektedir.

Bu destek bir yıllıktır ve ihtiyacın sürmesi halinde başvuru süreci her yıl tekrarlanmaktadır.

Aday öğrencinin TEOG sınav puanı ya da başarı sırasına göre burs verilmemektedir.

Mali Destek Bursu Başvurusu için Gerekli Belgeler

1. Mali Destek Bursu başvuru formu çıktısı ( İmzalanmış olarak )
  2. Öğrenci ve aile bireylerinin nüfus cüzdanı örnekleri
  3. Aile bireylerinin;
  • Çalıştıkları kurumdan onaylı gelir belgeleri(bir önceki takvim yılını içerir toplam ve içinde bulunulan yıla ait güncel gelir belgesi
  • Emeklilik durumu var ise emeklilik belgesi ve maaşın yatırıldığı bankadan alınmış resmi belge
  • Çalışmıyor ise  4A hizmet dökümü
  1. Anne-baba ya da başvuruyu yapan kişi serbest meslek sahibi ise iş yerine ait en son tarihli ve onaylı vergi levhası ile son vergi dönemine ait vergi beyannamesi
  2. Aile bireylerine ait e-devlet üzerinden alınmış olan gayrimenkul dökümü (Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nden alınmış Taşınmaz Listesi -Hisse Bilgileri-Şerh, Beyan, Rehin Dökümü)
  • Gayrimenkullere ait emlak (e-belediye sistemi üzerinden Borç Bilgileri Sorgulama ve Tahsilat Bilgileri Sorgulama ekran görüntüleri) e-belediye sistemine kayıtlı olmayanlar için en son ödenen emlak vergisi makbuzu,
  1. Ailenin ikamet ettiği;
  • Ev kira ise, kira kontratı ve son aya ait banka kira ödenti dekontu,(farklı ödeme şekli var ise ödemenin nasıl yapıldığına dair yazılı beyan)
  • Ev aile bireylerinden birine ait ise en son ödenen emlak vergisi makbuzu, (e-belediye üzerinden borç bilgileri sorgulama ekranı ve Tahsilat bilgileri sorgulama ekran görüntüleri) e-belediye sistemine kayıtlı olmayanlar için en son ödenen emlak vergisi makbuzu,
  • Diğer hallerde ikamet edilen konutun belirtilmesi(lojman vb.)
  1. Araç ruhsat fotokopisi
  2. Anne-baba ayrı ise velayet durumunu belirtir kesinleşmiş mahkeme kararı
  3. Hastalıkla ilgili raporlar (eğer ailede uzun vadeli tedavi gerektiren ciddi bir hastalık varsa)
  4. Başka bir özel okul veya vakıf üniversitesinde okuyan çocuğunuz varsa ve burs alıyorsa, burs aldığına dair o kurumdan alınmış resmi belge.

9, 10, 11 ve 12. Sınıflar Burs Olanakları

Ara sınıflarda çeşitli oranlarda Mali Destek Bursu’nun yanı sıra yılsonu başarılarına göre Başarı Bursu da sağlanmaktadır.

Mali Destek Bursu bir yıllıktır ve ihtiyacın sürmesi halinde başvuru süreci her yıl tekrarlanmaktadır.