ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ BAŞARISI

Üniversite hazırlığı ve kariyer gelişimi lise eğitimin tümünü kapsayan bir süreçtir.

Tarsus Amerikan Kolejinde eğitim; özgüveni yüksek, çevresindeki topluma karşı duyarlı, liderlik becerileri güçlü ve üniversite tercihlerinde kendilerine en uygun bölümleri tercih etmelerini amaçlamaktadır. Bu süreçte Psikolojik Danışman ve Rehberlik Servisi ve Yurtdışı Danışmanı öğrencilerin en uygun bölüm, üniversite ve kariyer tercihleri konusunda birlikte ve yoğun çalışmalar yürütmektedir.

Yurt dışı ve Türk Üniversiteleri Danışmanları birlikte ve koordineli çalışmakta, öğrencinin yurt içi veya yurt dışında en iyi üniversitelere girebilmesine yardımcı olmaktadır.

Öğrenciler için en önemli konuların başında, istedikleri üniversiteye ve programa girebilmek geliyor. Üniversiteye girişte, lise hayatı boyunca elde edilen ders ortalamalarının önemli olduğu göz önüne alınarak, 9. sınıftan itibaren tüm öğrencilere üniversiteye giriş sistemleri ayrıntılı bir şekilde anlatılmaya başlanıyor. Öğrencilerin,10. sınıfın sonunda okumak istedikleri fakülteye göre ders seçimlerinde karar vermeleri sağlanıyor.

Kariyer Günü etkinliği, üniversite gezileri, iş yeri gezileri, meslek sohbetleri, test, envanter uygulama çalışmaları, yurt dışı üniversite fuarları, yurt dışında okuyan mezunların katıldığı paneller düzenlenerek öğrenciler bilgilendirilmekte ve yönlendirilmektedir. Danışmanlar öğrenci ve velileri ile bireysel görüşmeler yaparak üniversite tercihi ve sınav sistemlerine hazırlık süreçleri detaylı olarak planlanmaktadır. 12. Sınıf öğrencileri ile bireysel olarak YGS ve LYS çalışmaları planlamaları yapılmaktadır. Ayrıca deneme sınav sonuçları ayrıntılı olarak analiz edilerek öğrencilerin gelişimleri sürekli olarak desteklenmektedir. Öğrencilerin bütün sınav başvuruları, üniversite başvuruları ve tercihleri danışmanlar eşliğinde gerçekleştirilmektedir.