TAC Yönetim kadrosu olarak öncelikli hedeflerimizden biri, öğrencilerimize akademik ve sosyal alanda kendilerini geliştirebilecekleri bir eğitim ortamı sağlamak. Okulumuzun felsefe ve hedefleri doğrultusunda tam donanımlı bireyler olarak yetişecekleri eğitim yolculuğunda yanlarında olmaktan mutluluk duyuyoruz. En büyük dileğimiz, öğrencilerimizin okullarında edindikleri deneyimlerinin yaşamlarında hayat bulması. Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) çatısı altında bulunan yedi okuldan ikisi olan Tarsus Amerikan Koleji ve Tarsus SEV İlköğretim Okulu’nun oluşturduğu Tarsus Okulları’na hoşgeldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.

1888 yılından beri eğitim alanında faaliyet gösteren Tarsus Amerikan Koleji, köklü tarihi içerisinde en üst düzeyde İngilizce yoğunlaştırılmış eğitim ve üniversiteye hazırlık deneyimi sunmaktadır. Bölgenin en iyi okulu olarak bilinen okul, Türkiye’nin de en iyi okullarından biridir. Mezunları dünyanın en seçkin üniversitelerine girmekle kalmayıp, bunun devamında ülke içinde ve dışında etki alanı ve liderlik kapasitesi büyük roller üstlenmektedirler. Son derece etkin çalışan Mezunlar Derneği’nin de çalışmaları ile, geçmiş dönemdeki mezunlar hem okulları hem de birbirleriyle yakın ve destekleyici bir ilişkiyi korurlar. Bir kez TAC ailesinin bir üyesi olduğunuzda, yaşamınızın sonuna kadar bu bağın kopmayacağına inanılır. Okulu bu kadar özel bir yer yapan en önemli etkenlerden biri, bu yaşam boyu süren bağlılık ve sadakattir. Tarsus Amerikan Koleji mezunu olmak, değer verilerek korunan bir aidiyet hissidir.

TAC ve Tarsus SEV İlköğretim Okulu’nun kaliteli eğitim kadrosu, iki dilin kullanıldığı bir ortamda son derece güçlü akademik yaşam temeli ile bütünleştirilmiş spor, kültür ve sosyal adalet programları ile topluma çok yönlü öğrenciler kazandırmak için birlikte çalışırlar. Çoğu Kuzey Amerika’dan olmak üzere Avustralya, İngiltere ve Yeni Zelanda’dan gelen öğretmenlerle Türk uyruklu öğretmenlerin bir arada bulunması öğrencilere konuları geniş bir uluslararası bakış açısından keşfetme fırsatı sunmaktadır. Hem eğitim kadromuz hem de öğrencilerimizden yüksek beklentilerimiz vardır; misyon ve hedeflerimiz Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığı yansıtmakla birlikte öğrencinin modern bir dünyaya geçişe hazır olmasını amaçlar. Öğrencilerimiz belirli hedefleri ve odakları olan, saygılı ve çok yetenekli öğrencilerdir. Okul olarak, bu gelişmeyi ve büyümeyi sürdürmek için aileler ve toplum üyeleri ile yakın bir işbirliği içerisinde çalışmaktayız.

Uluslararası Okullar Birliği’nden (CIS) tam akreditasyon almış olan okulumuzda, 11 ve 12. sınıfta IB Diploma programını da bir seçenek olarak öğrencilere sunulmaktadır. Programlarımız, zorlu Türk ulusal müfredatının IB dersleri ile bütünleştirilmesini, ayrıca iki dilli, sorgulayan, açık görüşlü ve ilkeli dünya vatandaşları yetiştirme hedefimiz paralelinde tüm öğrencilerimizin IB öğrenen profilini özelliklerini kazanmalarını amaçlamaktadır. Bu hedefi bütünleyen canlı ve dinamik güzel sanatlar, spor ve hizmet programları uygulamaktayız. “Türkiye için Liderler; Dünya için Liderlik” sloganımız bu ödeve odaklanmamızda yardımcı olmakta, mezunlarımızın büyük başarıları bu kampüsteki çalışmalarımızın başarılı sonuçlarının kanıtı olmaktadır.

Tarsus Okulları ile bağı olan hepimiz - öğrenciler, eğitim kadrosu ve veliler - ne kadar şanslı olduğumuzun farkındayız çünkü gerçekten de herkesin gurur duyacağı bir okuldayız. 2016/2017 eğitim-öğretim yılını umut ve heyecanla karşılarken, okulumuza bu sanal girişin bilgilendirici olacağını umuyoruz.

Hepimiz için harika ve başarılı bir yıl olması dileklerimizle!!

Andrew (Andy) Leathwood
Başdanışman

Tarsus Amerikan Koleji web sayfasına hoş geldiniz.

Türkiye için Liderler, Dünya için Liderlik sloganıyla yola çıkan Tarsus Amerikan Koleji’nin okul müdürü olarak size seslenmekten gurur duyuyorum.

Tarsus Amerikan Koleji okul idaresi ve öğretmenleri olarak, öğrencilerimizin potansiyellerini en verimli şekilde sergileyebilecekleri bir eğitim atmosferi yaratmayı hedefliyoruz. Amacımız, öğrencilerimizin açık fikirli, dengeli, topluma duyarlı ve eleştirel düşünebilen, Atatürk ilkelerini benimsemiş bireyler olarak yetişmeleridir. Öğrencilerimizin, okulumuzun sunduğu ulusal ve uluslararası programlardan faydalanarak, iyi yurttaşlar ve aynı zamanda daha huzurlu bir dünya için çabalayan dünya vatandaşları olacaklarına inanıyoruz.

2016-2017 eğitim-öğretim yılında tüm çalışmalarımız öğrencilerimizin başarılarına ve TAC camiasının tüm bireyleri arasında iletişimi güçlendirmeye yönelik olacaktır.

Tarsus Amerikan Koleji web sayfası bizim için önemli bir iletişim aracı olduğundan, öğrencilerimizi ve velilerimizi web sayfamızdan aktivitelerimizi ve çalışmalarımızı takip etmeye davet ediyorum. Web sayfamızı ziyaret eden diğer misafirlerimizin de 1888 yılından beri liderler yetiştiren Tarsus Amerikan Koleji’ni ve sunduğu benzersiz eğitim olanaklarını daha yakından tanıma fırsatı bulacaklarını umuyorum.

Saygılarımla,

Günseli Yüksel