TARSUS AMERİKAN KOLEJİNİN TARİHÇESİ

Türkiye'nin en köklü okullarından olan Özel Tarsus Amerikan Koleji, ülkemizde ve dünyada, çalıştıkları alanda başarılı olan birçok kişinin eğitim gördüğü bir okuldur. Kuruluş yılından bu yana bu özelliğini geliştirerek sürdüren ve her dönemde bu açıdan büyük ilgi görüp takdir edilen bir eğitim kurumudur. TAC, 130 yıl içinde, aralarında politikacı, hukukçu, mühendis, doktor, iktisatçı, sanatçı, sporcu, bilim adamı, sanayici, diplomat ve medya mensuplarının bulunduğu binlerce kişiyi mezun etmiştir.

Günümüzde, “Türkiye için liderler, dünya için liderlik!” sloganını, anlayış olarak benimseyip bunu gerçekleştirmeye çalışan Tarsus Amerikan Koleji, bu yaklaşımıyla, içinde bulunulan çağın değişen koşullarına uygun eğitim ve öğretim hizmetini sürdürmektedir.

TAC, Sağlık ve Eğitim Vakfına (SEV) bağlı bir eğitim kurumudur.

Tarsus Amerikan Koleji, zengin geçmişinin onuru, binlerce mezununun gururu, idealist öğrencilerinin coşkusu ve yüksek düzeydeki eğitim kadrosunun azmi ile “büyük bir aile” olarak ülkemize iyi yetişmiş bireyler kazandırmaya devam etmektedir.

Tarihçe:

* Eliot F. Shepard adlı Amerikalı bir gazetecinin, Tarsus'u ziyareti sırasında “St. Paul” adına bir enstitü kurmayı düşünmesiyle başlar.

Okul ile İlgili Önemli Tarihler:

1888 - “St. Paul's Institute at Tarsus” sekiz öğrenci ile eğitime başlamıştır.

1888-1911 Okulun ilk binası “Shepard Hall” hizmete girmiştir.

1911 -  Tarsus Amerikan Koleji'nin simgesi olan “Stickler Hall” binası okula eklenmiştir. I. Dünya Savaşı sırasında “St. Paul Koleji” olan okulun adı “Tarsus Koleji” olarak değiştirilmiştir.

1930 - Okul, “Tarsus Amerikan Koleji” sıfatıyla ilk mezunlarını vermiştir.

1954 - “Friendship Hall” hizmete girmiştir.

1960 - “Unity Hall” hizmete girmiştir.

1979 - Okula kız öğrenciler kabul edilmeye başlanmıştır.

1986 - Okul, ilk kez “karma mezunlar”ını vermiştir. Aynı yıl okulun “yatılılık” bölümü, aşamalı olarak sona erdirilmeye başlanmıştır.

1988 - “Centennial Hall” tamamlanarak öğretime açılmıştır.

1989 - “Sadık Paşa Konağı”, okulun ek binası olarak kullanılmaya başlanmıştır.

1990 - Bir “kampüs” büyüklüğüne ulaşan okula “Maynard Hall” adlı bina eklenmiştir.

1997 - “Stickler Hall”da geniş kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlanmıştır.

1999 - “Stickler Hall”  yeniden eğitim ve öğretime açılmıştır.

2002 - Okulun sadece erkek öğrencileri kabul eden “yatılı bölümü” tekrar hizmete açılmıştır.

2003 - “Dört Yıllık Lise Programı” uygulanmaya başlanmıştır.

2004 - Uluslararası Bakalorya Diploma Programını(IBDP) uygulamak üzere yetkilendirilmiştir.

2005 - IB Diploma Programı sınavlarına yönelik eğitim-öğretime başlanmıştır.

2007 - “Dört Yıllık Lise” ve IB Diploma Programını tamamlayan ilk mezunlarını vermiştir.

2007 - Tarsus Amerikan Koleji, CIS'tan (Uluslararası Okullar Birliği) akreditasyon almıştır.

2008 - Okulun, kız öğrencileri de kabul eden “yatılı bölümü” hizmete açılmıştır.

2010 - Tarsus Amerikan Koleji, ilk beş yıllık IB Değerlendirme Raporu ile ilgili hazırlıklarını tamamlamıştır.

2011 - Tarsus Amerikan Koleji'nin “IB Dünya Okulu” olarak faaliyet gösterme yetkisinin beş yıl daha uzatılması IB Kurumu tarafından onaylanmıştır.

2012 - Uluslararası Okullar Birliği (CIS) Tarsus Amerikan Koleji ve Tarsus SEV İlköğretim Okulunun akreditasyonunun beş yıl daha devam etmesini onaylamıştır.

2013 -  Eylül ayında yeni kampüsün hizmete açılması ile Tarsus Amerikan Koleji yeni bir yatakhaneye, Tarsus SEV İlköğretim Okulu da yeni ilköğretim dersliklerine kavuşmuştur.

2014 - Yeni kampüs inşaat planının son bölümünü oluşturan ek tesisler (konferans salonu, spor salonu ve yemekhane) hizmete açılmıştır.

2015 - İkinci beş yıllık IB değerlendirme raporu tamamlanmıştır.