TAC, 1888’den günümüze kadar demokratik ve bilimsel eğitim veren, dünya çapında eğitim standartlarına sahip olduğu CIS(Uluslararası Okullar Birliği) tarafından 2007 yılında akredite edilmesiyle kanıtlanan, Türkiye’nin en köklü, en prestijli eğitim kurumlarından birisidir.

TAC, Sağlık ve Eğitim Vakfı’na bağlı olarak eğitim ve öğretim vermektedir. Eğitim kadrosu kendi alanlarında uzman Türk ve yabancı eğitimcilerden oluşmaktadır. Misyonumuzda da ifade ettiğimiz üzere akademik beklentileri yüksek olan bir okul olmakla beraber yetiştirdiğimiz gençlerin üstün karakterlere sahip olması konusunda da oldukça iddialıyız.

Tarsus Amerikan Koleji 2004 yılında Uluslararası Bakalorya Diploma programını(IB) uygulamak üzere yetkilendirilmiştir. Ayrıca bu yönüyle okulumuz Sağlık Eğitim Vakfı’na bağlı eğitim kurumları içinde de “Dünya Vatandaşı” yetiştirme programını ilk gerçekleştiren okul olmuştur. Okulumuzu seçen öğrencilerimiz bu program sayesinde ulusal diploma yanında uluslararası (IB) diploma alma olanağına da sahip olmuştur.

Okulumuzda Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde, öğrencilerin hem Türkiye’deki hem de yurtdışındaki saygın üniversitelere girmelerini sağlayan lise programı uygulanmaktadır. Çağımızın ihtiyaçları doğrultusunda öğrencilerimize İkinci Yabancı Dil eğitimi olarak Almanca ve Fransızca dersi de verilmektedir.

Okulumuzda PDR servisi tarafından öğrencilerimize ve velilerimize yurt içi üniversiteler ile ilgili danışmanlık hizmeti verilmektedir. TAC mezunları geçen yıl Türkiye’deki saygın devlet ve vakıf üniversitelerine yerleşmişlerdir. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı ilk üç tercihindeki üniversiteleri kazanmışlardır.  Yurt Dışı Üniversiteler Danışmanı da bulunduran TAC, öğrencilerin yurt dışı eğitimleri konusunda her türlü desteği sağlamaktadır. Mezunlarımızın bir bölümü Yale, Harvard, Stanford, Brown, University of Edinburgh, McGill, University of Britsh Columbia, Georgetown, Bentley, University of Southern Calofornia, Pratt Institute, Boston University, Universty of Michigan, St.Anrews, Kent ve Reading gibi dünyanın en prestijli, tanınmış üniversitelerine kabul edilmiş ve birçoğu da eğitimlerini burslu olarak kabul edildikleri bu okullarda devam ettirmeyi tercih etmişlerdir.

“Türkiye için Liderler, dünya için Liderlik” sloganı ile hareket eden Tarsus Amerikan Koleji’nin halen 4000’den fazla mezunu, Türk çalışma hayatının üst seviyelerinde ve dünya genelinde önemli mevkilerde yer ve görev almaktadır. Akademik programının dışında, okulumuzun karakter ve ruh gelişimine verdiği önem, mezunlarımızı sıradanlıktan uzak hayatlara hazırlamaktadır.

Öğrencilerimizin bireysel gelişimlerini sağlamak için ders içi etkinlikler kadar ders dışı etkinliklere de önem vermekteyiz. Okul sonrası yaşama hazırlamak için MUN, ISTA gibi uluslararası kulüplerle birlikte 30 kulüp hizmet vermektedir.  TAC’de Toplum Hizmeti kurum kültürünün bir parçası olmuştur. Öğrencilerimiz bir toplum hizmeti projesinde görev alarak başkalarına saygı, liderlik ve sosyal yaşam becerilerini geliştirirler.

Evden uzakta ikinci bir yuva olan, erkek ve kız yurdu TAC’nin ulusal ve uluslararası başarısının vazgeçilmezidir. Bu yıl yeni binasına taşınan 23 şehirden gelen öğrencilerin kaldığı kız ve erkek öğrenci yurdu aynı zamanda mimarisi ve olanakları açısından Türkiye’nin en iyi yurtlarından birisidir. TAC’de yatılılığın en büyük amacı; Çukurova bölgesi dışından gelen öğrencilerin yüksek akademik beklentilerinin köklü ve saygın bir okul olan TAC tarafından karşılanmasının sağlanmasıdır.