TÜRK ÜNİVERSİTELERİ DANIŞMANLIĞI

Kariyer danışmanlığı öğrenci liseye geldiği andan itibaren başlayan önemli bir süreçtir. Tarsus Amerikan Koleji’nde öğrenciler Rehberlik Servisinin yönlendirme ve sürekli desteğiyle 9. Sınıfta akademik hayatın önemi, ilgi, yetenek, değer ve kendileri hakkında farkındalık kazanmayla birlikte geleceğe yönelik hedeflerini belirlemeye başlarlar. Öğrenciler ve veliler kariyer hedeflerini belirlemek için konferanslar, seminerler, bireysel görüşmelere ve envanter uygulamaları ile sürekli olarak bilgilendirilerek desteklenmektedirler.

9. Sınıfta uygulanan DISC envanteri sayesinde öğrenciler kendileri hakkında detaylı ve geniş kapsamlı bilgi sahibi olmaktadırlar. Bu envanterin raporu ışığında veli, öğrenci ve Psikolojik Danışman eşliğin de yapılan görüşmeler sayesinde geniş bir ranjda hedefler netleşmeye başlamaktadır. Hedefleri Türk Üniversite olan öğrenciler sınav sistemi, derç çalışma alışkanlıkları, zaman yönetimi ve daha birçok farklı konuda alanında uzman danışmanlar tarafından bilgilendirilir, desteklenir ve yönlendirilir.

Her yıl düzenlenen Kariyer Günü etkinliği ile öğrenciler her sene alanında güçlü kariyerler sahip TAC mezunu ile bir araya gelerek birçok farklı mesleği ve kariyer sürecini yakından tanıma fırsatı bulmaktadırlar. Her fırsatta işyeri gezileri ve meslek sohbetleri ile öğrenciler bilgi ve tecrübe kazanmaktadırlar. 10. Sınıfta İstanbul ve 11. Sınıfta Ankara şehirlerindeki üniversiteleri yerinde ziyaret ederek hedef ve planlarını daha da netleştirebilmektedirler.

11. Sınıfta kendi yetenek ve ilgilerini daha da netleştirmiş olan öğrenciler Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) çalışmalarına hız vermektedirler. Bu iki yıllık sınav hazırlık süreci öğrenciler ders, soru ve sınav sistemine uyum sağlamak kadar uzun süreli planlama yapabilme, çalışma alışkanlığını tutarlı şekilde götürebilme ve motivasyon konusunda desteklenmektedir.

Mezunların son 5 yıldır yüksek öğrenimde en çok tercih ettiği alanlar:

1- Mühendislik

2- Hukuk

3- İşletme

4- Tıp

Mezunların son 6 yıldır en çok tercih ettiği üniversiteler:

1- Koç Üniversitesi

2- Boğaziçi Üniversitesi

3- ODTÜ

4- Sabancı Üniversitesi

5- İstanbul Bilgi Üniversitesi

Devlet üniversitelerini ve özel üniversitelerin burslu bölümlerini kazanan öğrencilerin oranı: %70

2013-2017 Fakülte dağılımı için tıklayınız.

2017 Üniversite sınavı sonuçları için tıklayınız.