“…Güvenli limanlardan demir al, engin denizlere yelken aç. Şişir yelkenlerini. Keşfet. Hayal et…”

Mark Twain

Anlama ve konuşma yeteneği olan her insan ana dilini öğrenir. İyi bir eğitim alırsa o dilin taşıdığı kültür birikimiyle iyi bir hayat yaşar. İkinci bir dili öğrenmekse şu çok ünlü deyimdeki gibi ikinci bir hayat şansı tanır insana. Hele de bu dil İngilizce ise başka bir kültürü değil, neredeyse tüm dünya kültürlerini anlama şansı bulur kişi. TAC’den mezun öğrenciler İngilizce’yi günlük hayattan sanata, bilimden politikaya ve edebiyata pek çok düzeyde, okuma, anlama, yazılı ve sözlü olarak kendini gerektiği gibi ifade edebilme becerilerini kazanmış olurlar. Programın amacı, İngilizce okuma, yazma, konuşma ve dinlediğini anlamada ileri, İngilizce olarak eğitim veren akademik bir üniversite programını tamamlayabilecek yetkinlikte öğrenciler yetiştirmektir.

Programın hedefleri:

• Okuma, yazma, konuşma ve dinlediğini anlamadan oluşan ve öğrencilerin İngilizce dilinde etkin haberleşebilmelerini sağlayan dört önemli beceriyi edindirmek.
  • Çözümsel ve eleştirisel düşünme becerilerini geliştirmek.
  • Edebiyata ilgi duymalarını sağlamak.
  • Edebiyat ile yaşam arasındaki ilişkiyi göstermek.
  • Öğrencileri yaşam boyu İngilizce okurları olmaları için cesaretlendirmek.
  • Yazılı ve sözlü sunumlarda yaratıcılığı geliştirmek.
  • Öğrencilere etkin dinlemeyi öğretmek.
  • Etkin araştırma becerilerine sahip olabilmeleri için öğrencilere yardımcı olmak.
  • Öğrendiklerini uygulayabilmeleri için öğrencilere fırsat tanımak.
  • Öğrencilere, uzun süreli projelerde plan yapmayı ve organize olmayı öğretmek.
  • İyi çalışma alışkanlıklarını desteklemek.
  • İşbirliği içerisinde çalışmayı öğrenmek.
  • Öğrencilere uygun üslubu kullanmalarını öğretmek.
  • İngilizce’nin ana dil olarak kullanıldığı diğer kültürleri de tanıtmak.

Aktiviteler:

• International and Cultural Awareness Day